vineri, 7 iunie 2013

Schisandra- fructul sanatatii

Schisandra-fructul sanatatii,tineretii, vitalitatii si al stari de bine.
In acest fruct se imbina cinci gusturi diferite: dulce, amar, acru, sarat si picant,desi are o paleta de gusturi neobisnuita acest fruct este foarte bocat in vitamine( vitamina E,C,B2,B3,B6),protenie(13%), precum si alte saruri si uleiuri eterice care se gasesc in pulpa fructului.

Aceste fructe se pot consuma crude cat si uscate.
Daca doriti sa consumati fructe de Schisandra proaspete ,in medie zilnic se pot consuma intre 1.5 si 15 grame,dar recomandata este o doza de 9 grame,care trebuiesc  luate de doua ori pe zi, 4,5 grame dimineata pe stomacul gol si 4.5 grame seara, la doua ore dupa ultima masa.
Fructele uscate se consuma in functie de cate kilograme are persoana,de exemplu o persoana de 60 kg poate consuma pana la 60 de grame de fructe uscate zilnic,insa cura cu Schisandra se incepe cu 15 grame, aceasta crescand la 3 zile cu 5 grame,pana la 60 de kilograme, sau la cantitatea corespunzatoare kilogramelor dumneavoastra.
Schisandra,este un fruct foarte sanatos, bogat in antioxidanti, in china fiind numita si Planta purificatoare a Sangelui.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu